Ayçe Kartal

O artyście

W 2000 roku ukończył animację na wydziale sztuk pięknych Uniwersytetu Anadolu. Między rokiem 2000 a 2004 był tam pracownikiem naukowym i ukończył studia magisterskie. Po odbyciu programu Time Based Arts na University of New South Wales w Sydney, zdobył stypendium od New York Film Academy na kurs reżyserii filmowej i ukończył akademię w 2009 roku. Jako nagradzany reżyser, Kartal brał udział w licznych krajowych i międzynarodowych festiwalach filmowych. W 2008 roku osiągnął pierwszy międzynarodowy sukces, przywożąc do Turcji nagrodę dla najlepszego filmu animowanego.

Filmografia: 
Tornistan (Backward Run) (Marche Arrière) (2014)
Moşi’ler Yürüyor, DayDay episodes 1,2,3 (2013)
Frederic (2012)
Magnus Nottingham (2011)
Bir Dakika Lütfen (2010)
Malfunction, Bilinçli Ol Trafik Kurallarına Uy (2009)
Klonistan/Cloneopolis (2008)
Bu da Benim kentim/This is the City of Mine, The Landing (2007)
Beyinsiz/Brainless (2006)
Right Side (2005)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: