Dagmara Pochyła '17

O artyście

Dagmara Pochyła jest absolwentką Wydziału Sztuk Pięknych na UMK w Toruniu. W swoich pracach posługuje się różnymi mediami; performance, instalacja, obiekt, video. W przeważającej większości są to realizacje prezentowane w galeriach sztuki np.: CSW Zamek Ujazdowski w Warszawie, Festiwal Narracje w Gdańsku, Brussels Art Department, CSW Zanki Czasu w Toruniu, BWA we Wrocławiu, czy IN/OUT Festival w Gdaśku. Teledysk to forma, w której artystka nawiązuje współpracę z twórcami muzyki, dotychczas byli to: Dezerter, Big Fat Mama, Indios Bravos, Ma, Chorzy. Za swoje prace była wielokrotnie nominowana i nagradzana m.in. na YACH Film Festival w 2014 i 2016 roku, Międzynarodowym Fesiwalu Filmów animowanych ANIMOCJE 2015, czy Euroshorts Festival 2016. 
 
Filmografia:
Swing Low  (2017) - teledysk do utworu zespołu Ma 
Pocałunek (2015)
Portret z człowiekiem w tle (2015)
I wanna go back (2014) - teaser do utworu zespołu Ma
Większy zjada mniejszego (2014) - teledysk do utworu zespołu Dezerter
Znak Pokoju (2014) - teledysk do utworu zespołu Indios Bravos
Furious (2013) - teledysk do utworu zespołu Big Fat Mama
I got soul (2013) - teledysk do utworu zespołu Big Fat Mama
Grawitacja czasu (2013)
Mandatorium (2013)
Styczna (2013)
Obietnica (2013)
Sacral Plexus (2011)
My questions are always right (2009)
Fatal Error (2006)

 

Filmy

Informacje

Udostępnij: