Marta Prus '18

O artyście

Absolwentka Reżyserii w PWSFTviT, studentka studiów doktoranckich. Laureatka Nagrody Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za wybitne osiągnięcia w twórczości artystycznej i Nagrody Wiesława Nowickiego dla najlepiej rokującego młodego twórcy filmowego. W listopadzie 2017 zadebiutowała pełnometrażowym filmem dokumentalnym Over the Limit, dzięki któremu została zaliczona przez magazyn Variety do grona dziesięciorga twórców filmowych z Europy, których karierę warto śledzić.

Filmografia:

Over the limit (2017)
Mów do mnie (2015)
Marzenie nastii (2014)
Teen mom. poland (2014)
Świat od świtu do zmierzchu (2013)
Vakha i magomed (2010)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: