Rainer Komers '18

O artyście

Studia magisterskie z filmu na Kunstakademie Düsseldorf. Robił dokumenty na Alasce, w Niemczech, Indiach, Japonii, Kalifornii, na Łotwie, w Montanie, Jemenie. Nagroda Krytyków Niemieckich (1980), German Short Film Award (2004), Ruhr Prize for Art and Science (2006), Masterclass IDF / Praga (2012), Videonale.scope Retrospective / Kolonia (2014); instalacja w Iasi 2015; rezydent w Villi Kamogawa / Instytut Goethego w Kioto (2015). Pokazy festiwalowe w 35. krajach; nagrody w Kanadzie, Francji, Polsce i USA. Reżyser, operator, Word art, poezja. Mieszka w Berlinie i Mülheim an der Ruhr.

Filmografia:

Barstow, California (2018)
Ruhr Record (2014
Milltown, Montana (2009)
Kobe (2006)
NH 2 (2004)
Ofen aus (1995)
Lettischer Sommer (1992)
480 Tonnen bis Viertel vor zehn (1982)
2211 Büttel (1976)

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: