Tim Ellrich

O artyście

Pochodzący z Niemiec młody reżyser filmowy. Ukończył studia z zakresu teatru, filmu i mediów w Wiedniu, a obecnie studiuje reżyserię fabularną na Filmakademie Baden-Württemberg. W swoich filmach, pokazywanych na ponad 350 międzynarodowych festiwalach filmowych, podejmuje temat absurdów życia codziennego. Jego krótkometrażowy film fabularny „Die Badewanne” zdobył nagrodę specjalną jury na Clermont Ferrand Short Film Festival w 2016 r.

Filmografia:

Sara The Dancer (2017)
Am Fenster (2016)
Die Badewanne (2015)
Die Ausgestosenen (2014)
Schleierhaf t (2013)
Kinderleicht (2012)

Filmy

Informacje