Tomasz Jurkiewicz

O artyście

Urodzony w 1981 r. reżyser i scenarzysta. Absolwent filmoznawstwa na Uniwersytecie Jagiellońskim, reżyserii na Wydziale Radia i Telewizji im. Krzysztofa Kieślowskiego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, a także kursu fabularnego Studio Prób w Szkole Wajdy. Autor krótkich fabuł oraz dokumentów nagradzanych na festiwalach w Polsce (Kraków, Warszawa, Gdynia, Wrocław) i za granicą (Karlowe Wary, Seul).

Filmografia:
Z pogranicza cudu (2016)
Cały świat Hani i Stasia (2011)
Gdyby ryby miały głos (2010)
Babcia wyjeżdża (2009)
Radioakcja (2008)

Filmy

Informacje