Wojciech Smarzowski '17

O artyście

Reżyser i scenarzysta filmów fabularnych. Ukończył PWSFTviT w Łodzi. Za swoje filmy, takie jak "Wesele", "Dom zły" czy "Wołyń" uhonorowany został licznymi nagrodami na festiwalach w Polsce i zagranicą. Film "Róża" w jego reżyserii zdobył w 2011 roku Orły, Złote Lwy, a także Grand Prix na Warszawskim Międzynarodowym Festiwalu Filmowym.

Filmografia:

Wołyń (2016)
Pod Mocnym Aniołem (2014)
Drogówka (2012)
Róża (2011)
Dom zły (2009)
Wesele (2004)

 

 

fot. Robert Laska

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje