Wojciech Smarzowski '17

O artyście

Reżyser i scenarzysta filmów fabularnych. Ukończył PWSFTviT w Łodzi. Za swoje filmy, takie jak "Wesele", "Dom zły" czy "Wołyń" uhonorowany został licznymi nagrodami na festiwalach w Polsce i zagranicą. Film "Róża" w jego reżyserii zdobył w 2011 roku Orły, Złote Lwy, a także Grand Prix na Warszawskim Międzynarodowym Festiwalu Filmowym.

Filmografia:

Wołyń (2016)
Pod Mocnym Aniołem (2014)
Drogówka (2012)
Róża (2011)
Dom zły (2009)
Wesele (2004)

 

 

fot. Robert Laska

Filmy

Informacje