Roma Gąsiorowska - Let's Talk Film - październik

 

Roma Gąsiorowska – aktorka, projektantka mody, coach, reżyser, producent i menager kultury. Założycielka szkoły aktorskiej AktoRstudio, wykładowca w gdyńskiej szkole filmowej, a także pomysłodawczyni i dyrektor artystyczny W-arte! Open Art Space. Absolwentka PWST w Krakowie. Za pierwszoplanową rolę kobiecą w filmie „Ki” nagrodzona Złotymi Lwami  na Festiwalu Filmowym w Gdyni (2011) oraz na Festiwalu Aktorstwa Filmowego (2012). Za drugoplanową rolę w „Sali Samobójców” wyróżniona Złotym Szczeniakiem oraz Złotą Kaczką (2011). Przez 12 lat związana z Teatrem Rozmaitosci w Warszawie. Obecnie postawiła na niezależność. 

Filmografia:
Listy do M.2 (2015)
Córki Dancingu (2015)
Między nami dobrze jest (2014)
Sala Samobójców (2011)
Listy do M (2011)
Wojna polsko-ruska (2009)
Rozmowy nocą (2008)
Pogoda na jutro (2003)

Roma Gąsiorowska

 

Partner:

 

Nadchodzące wydarzenia